RYBA BIAŁA.jpg
RYBA BIAŁA.jpg Rozmiar 55 KB |
1/2 kg filetow
ZALEWA
2szklanki wody
6 lyzek octu
1 puszka koncentratu pom.
3 lyzki keczupu ostrego
3 lyzki cukru
1/2 szlkanki oleju
ziele,sol,lisc laurowy,pieprz
1 czerwona papryka
3 cebule
ogorki kiszone lub korniszony
cebule pokroic w grubsza koske ,papryke
pokric tez w grubsza kostke i podsmazyc na
oleju ,ogorki pokroic w slupki i dodac do cebuli i papryki ,
Wszystko chwile smazyc razem i dodac do zalewy ,ja dodalam
kukurydze jeszcze ,
Filety przyprawic sola ,pieprzem ,ja skrapiam
cytryna ,nastepnie obtaczam w mace i smaze .
Jak kto lubi to filety mozna panierowac w ciescie
nalesnikowym .Rybe ukladac w naczyniu i polewac zalewa .
Mozna jesc na zimno i na goraco ,Smacznego.