Cytrynowo-ananasowy(1).jpg
Cytrynowo-ananasowy(1).jpg Rozmiar 69 KB |
BISZKOPT: 6 jajek
1 szkl. cukru
1 szkl. mąki pszennej
2 łyżi mąki ziemniaczanej
1 kopiata łyżeczka proszku do pieczenia
MASA: 1 galaretka cytrynowa
2 kiśle cytrynowe
1/2 koski Kasia
1 puszka ananasa
POLEWA: sok z jednej cytryny
cukier puder
Jak zrobić?
Upiec biszkopt wg.przepisu-zimny przekroić na dwa placki.MASA: Ananasy osączyć i pokroić w drobną kostkę. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl.wody.Kasia roztopić.
Kiśle ugotować w 2 szkl.wody i do gorącego dodać rozpuszczoną Kasia i galaretkę i zmiksować do połączenia się składników.Następnie dodać odsączone i pokrojone ananasy i wymieszać łyżką.Ciepłą masą przełożyć biszkopt i lekko docisną z góry.POLEWA:Sok z cytryny utrzeć z taką ilością pudru aby wyszedł biały lśniący lukier.Przełożony biszkopt polukrować i posypać kolorową posypką-schłodzić.