AMBASADOR.jpg
AMBASADOR.jpg Rozmiar 13 KB |
Składniki
Czarne ciasto;,
8 jajek,
8 łyżek cukru,
8 łyżek mąki,
3 łyżki kakao,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
Białe ciasto;,
3 jajka,
3 łyżki cukru,
3 łyżki mąki,
Masa;,
1 margaryna lub masło,
1 szklanka cukru pudru,
1 szkl. kwaśnej śmietany,
2 czerwone galaretki,
Opis przygotowania
1. Czarne ciasto; Upiec biszkopt na dużej brytfance. Białe ciasto; Upiec biszkopt na wąskiej brytfance. Ugotować galaretki wcześniej i ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i dokładać śmietanę dalej ucierając.
2. Czarne ciasto przekroić na połowę,posmarować połową masy.Białe ciasto pokroić na paseczki i układać w kwadraty na masie.W środku kwadratów układać owoce i zalać tężejącą galaretką. Drugą połowę ciasta smarujemy resztą masy i dajemy masą na galaretkę. Polewamy polewą
smacznego !!!